W styczniu sieć restauracji Max Premium Burger przy wsparciu technicznym Axians otworzyła w Warszawie dwie nowe restauracje – w Złotych Tarasach i na terenie Centrum Handlowego Arkadia.
Sieć restauracji Max Premium Burgers korzysta z kompleksowej opieki serwisowej Axians od roku. W tym czasie zespół wdrożeniowy Axians przygotował do uruchomienia 8 lokali gastronomicznych, zainstalował blisko 250 urządzeń POS (komputery, kasy, drukarki fiskalne, terminale płatnicze, kioski samoobsługowe, ekrany kuchenne).
W ramach umowy ramowej, z siecią restauracji Max Premium Burgers, Axians odpowiada za zakup oraz instalację urządzeń IT (drukarki, kioski samoobsługowe, ekrany Digital Signage), testy konfiguracyjne, przygotowanie dokumentacji i przekazanie systemu do produkcji. Po uruchomieniu każdego lokalu gastronomicznego firma zajmuje się również utrzymaniem infrastruktury IT i wsparciem technicznym pracowników.
Nowe lokale, nowe wyzwania
W przyszłym roku na rynku polskim zostaną uruchomione kolejne restauracje, a w ciągu najbliższej dekady planowane jest otwarcie aż 200 lokali w Polsce.
Max Premium Burgers to najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery. Firma powstała w 1968 r. i do dzisiaj pozostaje własnością założyciela marki i jego rodziny. W czerwcu 2018 roku MAX rozpoczął kampanię „Burgery pozytywne dla klimatu”, mającą pomagać w walce ze zmianami klimatycznymi. Firma usuwa dwutlenek węgla, który został już wyemitowany do atmosfery, sadząc drzewa, które absorbują więcej węgla z atmosfery niż całkowite emisje będące wynikiem produkcji burgerów, rekompensując tym samym co najmniej 110% z całego procesu produkcji. Firma posiada też szeroką ofertę wegetariańską i wegańską.